16abril2024

El Consell del Jussà impulsa una atenció segura i de qualitat al col·lectiu LGBTI+ en els serveis a la ciutadania

Aquest divendres, més de 60 professionals del Consell Comarca , d’altres administracions públiques i entitats socials de la comarca, han rebut formació en matèria de sensibilització vers les vivències de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

L’objectiu de les diferents formacions s’ha centrat en orientar als professionals perquè assoleixin en els seus serveis, una visió integral alhora d’atendre a les persones usuàries i per tant, donar-los eines que detectin possibles situacions lgbtifòbiques i els permeti desenvolupar aquesta mirada en les seves funcions laborals.

Tot i que les violències són el fet més conegut que afecta a les persones del col·lectiu,  a diari es segueixen vivint situacions discriminatòries que a la majoria de les persones els passen desapercebudes.  En aquest sentit, s’ha treballat en l’empatia com a element bàsic i en la reflexió vers situacions que afecten en diversos graus a les persones LGBTI i tenen una relació directa en l’atenció a l’usuari/a.

El gerent del Consell Comarcal, Josep Maria Ardanuy ha destacat que la voluntat d’avançar en aquesta mirada permet millorar l’atenció directa a  les persones i la qualitat dels serveis en garantir la igualtat de tracte, drets, acompanyament, oportunitats laborals, relacionals i de vida per a totes les persones, i ha posat en valor també les mesures que en aquesta línia es poden incorporar en els plecs de contractacions d’obres i serveis.

El SAI (Servei d’Atenció Integral) LGBTI del Consell Comarcal del Pallars Jussà,  és un servei integral orientat a garantir els drets vers les persones del col·lectiu i alhora el desplegament de les polítiques públiques en aquesta matèria al territori. Entre les diferents funcions que es realitzen trobem l’acompanyament, el suport, l’orientació, la informació i l’assessorament que es centra en la persona i les seves múltiples necessitats.

A més, s’atenen possibles casos de discriminació per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere o expressió del gènere i es treballa en formacions, accions de visibilització i sensibilització com aquestes.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.