30Mai2023

El dimarts 28 de febrer la Generalitat prova a l’Alt Pirineu i Aran un sistema d’avisos d’emergència

La Directiva 2018/1972, del Parlament Europeu i del Consell, imposa l’obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d’alerta basats en la telefonia mòbil, per tal que, amb l’ample cobertura d’aquestes xarxes, s’asseguri la difusió de les alertes a la població que pugui veure’s afectada per qualsevol tipus d’emergència (EU-Alert). L’Estat Espanyol ha creat un sistema i n’ha delegat la seva gestió a les Comunitats autònomes.
La tecnologia usada permet l’enviament immediat de missatges, de forma indiscriminada, a tots els terminals que es trobin dintre de l’àrea de cobertura de l’antena o antenes que s’activin. Aquestes alertes s’emetran en situacions on calgui traslladar a la ciutadania instruccions per a la seva protecció i estaran dictades per l’autoritat de protecció civil en el marc de l’activació d’un pla de protecció civil de la Generalitat.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.