21Març2023

La commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental al Jussà es centrarà en les persones més joves

La Taula de Salut Mental del Pallars Jussà, amb la col·laboració dels Serveis Educatius comarcals, ha programat aquests dies diverses actuacions per a commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental que tindrà lloc aquest dilluns 10 d’octubre.
Bona part de les accions se centraran en l’àmbit educatiu per tal de fer arribar als més joves la necessitat d’una visió de la salut mental lliure d’estigmes.

Des de la mateixa Taula es considera del tot urgent abordar aquesta temàtica en els centres educatius de secundària, donat que és en l’etapa adolescent on es manifesten per primer cop moltes problemàtiques relacionades amb la salut mental de les persones. També és en aquest àmbit on s’originen molts prejudicis i estigmes en vers els companys i companyes que pateixen algun tipus de problemàtica relacionada amb la salut mental.

Ahir divendres, amb la col·laboració de l’Associació dels Amics del Cinema, es va donar el tret de sortida a la commemoració amb la projecció, dins del cicle “el Projector”, del curtmetratge “MOMO - el vol del núvol” i el reportatge “El desequilibri perfecte”. A l’acabar va tenir lloc una taula rodona on hi van participar algunes de les protagonistes de les peces. 

Per al mateix dilluns 10 està previst desplegar dues propostes a les escoles i instituts. En primer lloc està previst que totes les aules de la comarca començaran la jornada llegint un breu text que explica l’objectiu del Dia Mundial de la Salut Mental que continuarà amb un curtmetratge relacionat també amb aquesta temàtica que donarà peu a que nois i noies puguin establir un diàleg sobre aquesta temàtica.

En segon lloc, l’alumnat de 2n de Batxillerat de Pobla i Tremp i d’alguns cicles formatius de Tremp, participaran en un taller dirigit per l’associació  Amb experiència pròpia on es treballarà per a la visualització d’aquestes temàtiques.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.