30Mai2023

El Pallars Jussà a Occitània per conèixer nous models d’atenció integrada en l’àmbit dels serveis socials i sanitaris

Professionals del sector social i sanitari del Pallars Jussà viatgen a Occitània per conèixer la gestió dels serveis socials en entorns rurals.
L’objectiu de la trobada és conèixer in situ i de primera mà la implementació d’ un sistema de serveis socials avançat, que permet donar resposta a les necessitats de suport d’aquelles persones en situació de cronicitat i demència al territori.
Aquest sistema, basat en la planificació centrada en la persona i en l’actuació conjunta dels diversos agents del territori, generarà una millor qualitat de vida de les persones.

Segons el vicepresident segon del Consell, Martí Cardona,  aquestes trobades  afavoreixen l’intercanvi de projectes pioners i sistemes de treball en territoris amb una orografia similar a la nostra i amb  dispersió de la població. I ha afegit, al Pallars Jussà, tenim  altres factors com l’envelliment de la població, que fan necessària la implementació de nous models d’atenció integrada  en els sistemes salut-social per les persones.

Durant la trobada s’estan duent a terme diferents visites a les institucions de la regió,  que permetran detectar elements d’innovació i captar experiències que s’analitzaran a posteriori per a realitzar-ne la transferència a la realitat de la comarca.     

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte Treball a les 7 comarques,  impulsada pel Departament de treball, Afers Socials i Família, mitjançant el servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE).                      

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.