30Mai2023

El Pallars Jussà es trasllada al centre de Barcelona

La comarca del Pallars Jussà ha desplegat alguns dels seus millors valors culturals, patrimonials i turístics a l’Espai Provença de Ferrocarrils de la Generalitat per donar-los a conèixer més enllà del seu territori.

 El president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font i el Director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, han obert avui aquest espai on, durant tot la setmana, tindran lloc xerrades, exposicions i degustació de productes que permetran una aproximació del públic a diferents atractius de la comarca del Pallars Jussà.

En aquesta primera jornada s’ha presentat el Geoparc Mundial UNESCO Conca de Tremp-Montsec i durant el dia s’han ofert tallers i audiovisuals relacionats amb aquest element.

A la jornada hi ha assistit el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, l’alcalde de Sant Estave de la Sarga, Jordi Navarra, l’alcaldessa d’Isona i Conca Dellà, Rosa Amorós, així com representants municipals dels ajuntaments de Tremp, Llimiana, Gavet de la Conca i Conca de Dalt.

El Pallars Jussà restarà a l’Espai Provença, ubicat a l’estació de FGC de Provença, fins el dia 22 de novembre i en aquests dies s’aniran succeint diferents activitats que donaran a conèixer alguns dels valors que defineixen el Pallars Jussà com el turisme sostenible que inclou projectes com “El Cinquè Llac: projecte Gratitud”, les botigues museu de Salàs de Pallars, el cel del Montsec reconegut com a Reserva Starlight, entre altres.

Paral·lelament, durant tota la setmana, els visitants podran veure de primera mà com es restaura un fèmur de dinosaure. La restauradora Anna Vallés, del Museu de la Conca Dellà, treballarà en directe per donar a conèixer aquest treball entre el públic. Així mateix, cada dia, entre les 12 i les 16h, l’associació de professionals de l’àmbit turístic APAT, oferirà un tast de productes pallaresos.

El President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, ha definit l’estada del Pallars Jussà a l’Espai Provença com una de les accions que la comarca està portant a terme per tal de promocionar el seu patrimoni social i cultural, molt desconegut entre la població més urbana. Una altra d’aquestes accions és la que s’emmarca en la celebració del centenari de l’arrencament de les pintures romàniques de Mur, que el passat dimecres va fer que aquesta icona històrica lluís amb tota solemnitat al MNAC, en l’acte de presentació del programa d’activitats d’un any de celebracions que culminarà al mes de maig a Mur.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.