30Mai2023

Es multiplica el nombre de visitants atesos a l’oficina de turisme de la Pobla de Segur

L’oficina de turisme de la Pobla de Segur, ubicada des del 2018 a la nova Estació d’Esports i Natura al Pirineu, augmenta en un 173% el nombre de visitants en aquesta última temporada.
En concret, l’increment en el nombre de visitants atesos ha passat de prop de 2.000 persones durant l’estiu del 2018 a 5.000 l’estiu de l’any 2019. Les dades anteriors mostren que la tendència ja anava a l’alça, amb un augment mig anual del 15% entre els anys 2015 i 2018.

Actualment, l’oficina municipal de turisme es troba a l’Estació d’Esports i Natura al Pirineu, un edifici renovat que alberga també el centre d’atenció al ciclista i senderista i un espai interpretatiu de la fauna, flora i geologia de les zones naturals més properes.

Les obres de rehabilitació de l’antiga estació de tren de la Pobla de Segur, realitzades mitjançant el projecte Green Pyrenees Slow Tourism (GPS Tourism), han permès la dinamització d’aquest edifici, que romania tancat des de finals dels anys 80, per tal de promocionar els principis d’ecomobilitat turística i de fomentar els valors de conservació del patrimoni natural i cultural entre la població.

Segons el president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, parlem d’una inversió productiva i una aposta eficaç que han permès renovar l’antiga estació de la Pobla de Segur i reconvertir-la en l’Estació d’Esports i Turisme del Pirineu, fet que la fa un reclam únic en aquests territoris, que  aspira a promoure nous models turístics aprofitant l’entorn inigualable del que gaudeix  la nostra comarca.

El GPS Tourism és un projecte de cooperació internacional finançat pel fons FEDER dins el programa Interreg POCTEFA. Les obres han estat cofinançades per la Generalitat de Catalunya i impulsades pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, soci principal del projecte, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Pobla de Segur.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.