30Mai2023

El Consell tramita d’urgència una declaració en resposta a la sentència del procés

En conseqüència per la situació d’excepcionalitat en la que es troba immersa Catalunya degut a la sentència del procés, el Consell Comarcal del Pallars Jussà tramitarà d’urgència en la junta de govern que tindrà lloc demà dimarts, una declaració promoguda per les entitats municipalistes, l’AMI i L’ACM, en resposta a la sentència del tribunal suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret a l’autodeterminació.
Un cop aprovada per la junta de govern, la moció es donarà compte al pròxim ple del Consell Comarcal. En aquest sentit, el president de l’ens, Josep Maria Mullol, ha manifestat el rebuig de l’equip de govern a una sentència que ha qualificat de “severa i injusta”, alhora que considera que la única decisió justa era l’absolució de les persones preses. I ha afegit, que cal una resposta “ferma i unànime” per part de les institucions catalanes.

Per aquest motiu, el Consell Comarcal mitjançant el seu òrgan de govern,  portarà a aprovació aquesta declaració que també inclou altres acords com la reafirmació del caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català, així com la defensa dels drets i llibertats de la ciutadania. En la mateixa, també es posa de manifest la situació de repressió política i la vulneració de drets fonamentals de la ciutadania.

Entre altres aspectes a tractar en la sessió de la junta de govern serà l’aprovació de la contractació del servei de manteniment i reparació de la flota de vehicles del Consell Comarcal.  

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.