27Novembre2021

Rècord d’usuaris al “EL BUS DE LA FESTA 2011”

  
Bus de la Festa Un total de 2.398 joves del Pallars Jussà han utilitzat aquest estiu el Bus de la Festa per assistir a les festes majors de la comarca.

La novena edició del “Bus de la Festa” del Pallars Jussà ha tancat el passat cap de setmana amb un rècord de viatgers. La xifra d’usuaris ha ratllat els 2.400. Aquests resultats són la confirmació que cada dia més els joves opten per aquest sistema de transport per anar de festa, evitant així els riscos que aquest tipus de rutes nocturnes suposen per a la salut dels joves.

La programació de l’edició 2011 del “BUS DE LA FESTA” del Pallars Jussà va tancar el passat cap de setmana coincidint amb la festa major de Tremp. Dins del calendari del bus s’han inclòs un total de 16 festes majors més el festival de música jove “Festipallars” celebrat a Senterada el 9 de juliol i que va registar 322 viatgers, el nombre màxim d’usuaris del bus en una festa.

Aquest servei, que organitza el Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal en col•laboració amb diversos ajuntaments i comissions de festes, inclou dues línies, una que cobreix les festes de la Conca de Tremp i Conca Dellà, mentre que una altra s’encarrega del transport a les festes de les àrees d’influència de la Pobla de Segur, la Conca de Dalt i la Vall Fosca.

Segons, Joan Ubach, president del Consell Comarcal “l’objectiu d’aquest servei, inclòs en el programa per a la promoció de la salut jove del Pla Comarcal de Joventut, és la prevenció dels accidents de trànsit entre els més joves”. Es una eina per evitar l’ús del cotxe particular en aquests trajectes particularment perillosos i per una franja d’edat on els accidents de trànsit són la primera causa de mortalitat.

Un any més les festes més concorregudes, pel que fa als usuaris del bus han estat, Salàs del Pallars, Figuerola d’Orcau, la Pobleta de Bellveí o Palau de Noguera.

Compartir contingut
Copyright © 2021 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.